Het is een nachtmerrie voor elke autobezitter, het moment dat je auto gestolen wordt. Niet alleen ben je je voertuig kwijt, maar ook alle persoonlijke bezittingen die erin lagen. Hoewel het aantal autodiefstallen de afgelopen jaren is afgenomen, is het nog steeds belangrijk om preventieve maatregelen te nemen zoals het installeren van een volgsysteem voor je auto. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over een volgsysteem voor auto’s.

Wat is een volgsysteem voor auto’s?

Een volgsysteem voor auto’s is een GPS-apparaat dat in je auto wordt geïnstalleerd en waarmee de locatie van je auto in realtime kan worden gevolgd. Het systeem maakt gebruik van satellietnavigatie en mobiele netwerken om de locatie van je auto te bepalen en deze informatie naar een centrale locatie te sturen. Van daaruit kun je de locatie van je auto controleren via een app op je smartphone of via een webportaal op je computer.

Hoe werkt het?

Een volgsysteem voor auto’s is meestal verbonden met een mobiel netwerk en maakt verbinding met GPS-satellieten om de locatie van je auto te bepalen. De locatie wordt vervolgens verzonden naar een centrale server, waar deze wordt opgeslagen en beschikbaar wordt gesteld aan de gebruiker. Je kunt de locatie van je auto bekijken via een app of web portal op je smartphone of computer, afhankelijk van het systeem dat je hebt gekozen.

Waarom is het nuttig?

Een volgsysteem voor auto’s kan helpen bij het terugvinden van gestolen voertuigen en kan ook nuttig zijn bij het volgen van de locatie van voertuigen die door werknemers worden gebruikt. Het kan ook nuttig zijn voor ouders die hun tienerkinderen in de gaten willen houden wanneer ze in de auto rijden. Daarnaast kan een volgsysteem voor auto’s helpen bij het verminderen van de premie voor autoverzekeringen, omdat het de kans op diefstal verkleint.

Welke soorten volgsystemen voor auto’s zijn er?

Er zijn twee soorten volgsystemen voor auto’s: passieve en actieve. Passieve systemen slaan alleen de locatie van je voertuig op, terwijl actieve systemen deze informatie in realtime naar je apparaat sturen. Actieve systemen zijn over het algemeen duurder dan passieve systemen vanwege de kosten van de mobiele verbinding en de ingebouwde hardware.

Hoeveel kost het?

De kosten van een volgsysteem voor auto’s kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type systeem dat je koopt. Passieve systemen zijn doorgaans goedkoper dan actieve systemen, maar ze bieden ook minder functies. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een systeem te huren in plaats van te kopen, dit kan handig zijn als je het systeem maar voor een beperkte tijd nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

Een volgsysteem voor auto’s kan helpen bij het beschermen van je investering en het vergroten van de veiligheid van je voertuig. Met realtime locatie tracking en alarmfuncties kunnen autobezitters snel reageren op potentiële diefstal van hun voertuig. Als je op zoek bent naar extra beveiliging voor je auto, kan het installeren van een volgsysteem een goede optie zijn.

Ben je geïnteresseerd in een volgsysteem voor je auto? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje op https://fleetgo.nl/ voor meer informatie.