Hoe ziet onze toekomst eruit?

Technologie heeft momenteel al een enorm effect op het dagelijkse leven van ons ieder, maar het blijft zich ontwikkelen in een sneltreinvaart. We kunnen het ons bijna niet voorstellen met al die geavanceerde technologische gadgets voorzien van augmented reality, kunstmatige intelligentie, enz., wat het ons nog meer zou kunnen brengen? Wetenschappers zijn bezig aan een aantal ongelooflijke technologische uitvindingen, wat de wereld binnen enkele jaren zal veranderen.

Genetische ziekten zullen in de toekomst tot het verleden behoren

Het is zo goed als zeker dat genetische ziekten zullen worden voorkomen in het beginstadium van het embryo, dankzij menselijk genoom technologie. Door het creëren van een draagvlak voor de ontwikkeling van menselijk genoom(geheel genetische opbouw van een organisme, cel of virus) die het mogelijk maakt ziektedragende genen te veranderen en door gezonde te vervangen. Wat zal betekenen dat kinderen in de toekomst gezond worden geboren, doordat alle defecte genen zijn verwijderd. Het zal niet alleen een perfecte methode zijn om ziekten te voorkomen, maar ook om de karakteristiek van kinderen te veranderen. Wanneer het DNA verandert kan worden, dan is dat ook mogelijk bij het genoom, wat de verantwoordelijkheid heeft voor alle kenmerken van het kind.

Vlees uit het laboratorium

Het klinkt nog steeds idioot, maar vlees van laboratorium gewassen is iets waar al druk aan gewerkt wordt. Zodra de geleerden een kosteneffectieve weg weten te creëren om eetbaar vlees in het laboratorium te verbouwen, zal dat voor eens en altijd ons leven en eetgewoonten veranderen. De ecologische schade veroorzaakt door de vleeshouwerijen wereldwijd, zal drastisch verminderen. En daarnaast zal ethisch verantwoord zijn en een goed alternatief voor het eten van vlees, waar veel mensen van zullen genieten.

Zelfrijdende auto’s zal de nieuwe standaard worden

Elektrische auto’s zijn totaal niet nieuw meer. Ze bestaan al een tijdje en worden alleen maar meer geperfectioneerd. Betere autobatterijen zorgen voor een grotere actieradius, de infrastructuur wordt snel aangepast, zodat er meer laadstations bij komen. En in de zelfrijdende technologie wordt fors geïnvesteerd, wat betekent dat in de toekomst iedere auto straks zelfrijdend zal zijn. Tesla is zeker wat zelfrijdende auto’s betreft een van de koplopers met hun complexe autopilot-modus en zo streven alle autofabrikanten op een dag naar handsfree rijden voor iedereen. Na het werk ontspannen in de auto op weg naar huis, terwijl deze al het werk voor je doet, misschien nog een paar laatste zakelijke online handelingen zonder stress verrichten in de auto voordat je thuis bent.

Technologie zal ook het huishouden veranderen

Banen zullen altijd blijven bestaan ook in de toekomst, alleen zullen deze een andere vaardigheden vereisen op zoals we die nu kennen. Vrijuit de meeste fysieke en eenvoudige taken zullen snel gaan verdwijnen. Technologische gadgets, machines en robots zullen zo geavanceerd worden, zodat die in staat zullen zijn veel taken in het huishouden over te nemen, zoals koken, schoonmaken en andere eenvoudige klusjes die nu nog door mensenhanden uitgevoerd moeten worden. Sommige technologische apparaten zullen waarschijnlijk nog steeds enige aansturing of monitoring van de mens nodig hebben, dit zullen waarschijnlijk een van de meest eenvoudige beschikbare banen zijn. Het overige vereist complexe kennis. Er zal een enorme vraag zijn naar wetenschappers, IT- en ICT-specialisten en programmeurs. Technologie is de toekomst en zal een dramatische wending geven aan de maatschappij in de komende paar jaar. We zullen onze vaardigheden moeten aanpassen, met betrekking tot kennis in technologie om een baan te vinden, maar werk zal er altijd zijn.