Brievenbusdozen zijn er in verschillende formaten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze passen door de brievenbus! De maximale afmeting van een brievenbuspakketje is 380x265x32 mm. Het pakketje mag ook niet zwaarder zijn dan twee kilo. Voldoet jouw product aan deze eisen? Dan is het verstandig om een brievenbusdoos als verzendverpakking te kiezen. Waarom? In deze blog noemen we vier redenen.

    1. Lagere aanschaf- en portokosten

Brievenbusdozen zijn niet alleen goedkoper om aan te schaffen, ook het versturen ervan kost al snel de helft minder dan een regulier pakket. Bij een brievenbusdoos betaal je veel minder portokosten ten opzichte van pakketpost.

    2. Voorkomen het versturen van lucht

Vaak blijft er in verzenddozen loze ruimte over doordat het product net te klein is voor de doos. Hierdoor kan het product gaan schuiven waardoor het sneller beschadigingen oploopt. Ook is al deze loze ruimte natuurlijk erg zonde tijdens het transport. Gemiddeld bestaat een pakketje voor maar liefst 61% uit lucht. Als al deze lucht niet vervoerd hoefde te worden, hadden er veel meer pakketjes in de bus meegekund! Door brievenbuspakketjes te gebruiken zorg je dat er weinig ruimte overblijft. Dat is veel beter voor het milieu.

    3. Verzendverpakking als marketingtool

Brievenbusdoosjes kun je ook inzetten als marketingtool. Hiermee verlaag je niet de kosten, maar verhoog je wel de opbrengst! Je kan namelijk kiezen voor brievenbusdoosjes in verschillende leuke kleuren. Wil je de brievenbusdoos nog persoonlijker maken? Laat hem dan bedrukken met je eigen logo, bedrijfsslogan of een leuke afbeelding.

    4. Recyclen

Na ontvangst kunnen de brievenbusdozen gerecycled worden door de klant. Doordat brievenbusdozen zijn voorzien van een tear-open strip, blijft de verpakking tijdens het openmaken in goede staat. Daardoor kan de klant makkelijk de verpakking nog eens gebruiken! Bijvoorbeeld bij het verzenden van een Vinted pakketje.

Passen jouw producten in een brievenbusdoos? Dan is dit de goedkoopste manier voor jou om je producten te verzenden! De brievenbusdoosjes van Rotimshop.nl zijn ontzettend leuk en heb je snel in huis. Zelfs brievenbusdozen bedrukt met jouw logo heb je binnen 7 werkdagen in huis! Je kunt bij Rotimshop kiezen tussen verschillende kleuren dozen zoals roze, zwart, bruin en goud.