Ben jij je aan het klaarstomen om jouw eerste stappen in de arbeidsmarkt te zetten? Net klaar met studeren en nu toe aan een ‘’volwassen’’ baan, of terwijl jouw eerste full-time job? Good for you! Of is het gewoon tijd om het roer eens volledig om te gooien en je te focussen op een nieuwe branche, omdat je de oude branche eigenlijk niet meer zo leuk vindt? Ook good for you!

Wat de reden ook is om aan een nieuwe baan te beginnen, zo’n eerste dag is en blijft natuurlijk ontzettend spannend. En daarom helpen we je graag een eindje op weg! Dus ben jij voornemens je eerste stappen in de industriële wereld te zetten? Lees dan snel onderstaande termen door zodat je niet met je bek vol tanden staat wanneer juist deze termen worden besproken!

Wat is een kantbank?

Het begrip kantbank is voor velen onbekend. Niet omdat het niet vaak voorkomt, maar omdat mensen simpelweg niet weten dat ‘kantbank’ de naam is voor waar ze al een tijd mee aan het werk zijn, of waar mee ze binnenkort aan de slag zullen gaan. Een kantbank is eigenlijk een speciale machine, welke ervoor kan zorgen dat een plaat in een bepaalde vorm kan worden gebogen. Wil jij bijvoorbeeld een hoek vormen in een plaat? Dan is dat dus mogelijk door middel van het gebruik van een kantbank. Er zijn veel bedrijven die werken met kantbanken, dus wanneer je een opdracht hebt, kan je gewoon op zoek gaan naar een bedrijf die aan jouw wensen kan voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kantbank bij 247Tailorsteel, die jouw rvs plaat op maat weet te buigen; just how you like it!

Wat is een plasmasnijder?

Iets onbekender en misschien net iets minder vaak ingezet dan het gebruik van een kantbank, is de plasmasnijder. Hierdoor is deze machine zeker niet minder belangrijk! De plasmasnijmachine kan de techniek van plasmasnijder uitvoeren. Hierbij wordt bijvoorbeeld plaatmateriaal gesneden door plasma in te zetten. Het plasma wordt dan met een elektrische vlamboog opgewekt. Om materiaal met een plasmasnijder te kunnen bewerken, dient het elektrisch geleidend te zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan staal, koper, aluminium of roestvast staal. Wil je graag een materiaal laten snijden, dan zijn daarvoor veel verschillende bedrijven die je daarmee kunnen helpen. Weet je niet zeker welk bedrijf je dient te contacteren voor het bewerken van jouw materiaal? Vraag dan eens na bij concullega’s, vraag verschillende offertes op en bekijk altijd de reviews!