Door de opkomende technologie rijden er tegenwoordig steeds meer mensen in elektrische auto’s. De komende jaren zal dit aantal naar verwachting dan ook nog een heel stuk groeien. Het elektrisch rijden heeft verschillende voordelen, maar ook enkele nadelen ten opzichte van het rijden in een brandstofauto. Wij zullen jullie meer vertellen over deze voor- en nadelen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Voordelen 

    1. Nooit meer tanken

Ben je in het bezit van een elektrische auto? Dan hoef je nooit meer te tanken. Dat klinkt toch heerlijk. Je hoeft je niet meer druk te maken over hoge benzineprijzen, want je kunt jouw auto eenvoudig opladen aan een laadpaal. Deze laadpalen vind je op verschillende plekken, zoals bij tankstations of hotels. Maar een laadpaal kun je ook bij jouw thuis of bij een bedrijf laten plaatsen. Door het aanschaffen van een zakelijke laadpaal kunnen medewerkers van een bedrijf eenvoudig hun auto opladen terwijl ze aan het werk zijn. Neem eens een kijkje bij de laadpaal zakelijk met Reith Power als je op zoek bent naar een laadpaal voor jouw bedrijf.

    2.Goed voor het milieu

Het rijden in een elektrische auto is erg goed voor het milieu. Een elektrische auto stoot namelijk tijdens de totale levensduur 60% minder CO2 uit dan een brandstofauto. Wanneer je de auto ook nog eens met groene stroom van zonnepanelen oplaadt, ben je erg milieubewust bezig

    3. Minder onderhoud

Over het algemeen hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig dan brandstofauto’s. Elektrische auto’s hebben namelijk minder onderdelen die onderhoud nodig hebben. Minder onderdelen betekent dus ook minder onderhoudskosten.

Nadelen

    1. Dure aanschafprijs

De aanschafprijs van een elektrische auto is over het algemeen hoger dan de prijs van een brandstofauto. Dit kan worden gezien als nadeel. Echter is de elektrische auto in gebruik een stuk goedkoper. De aanschaf van een elektrische auto is dus een goede investering voor de lange termijn.

    2. Afhankelijk van de laadpaal

Naast dat het gebruik van een laadpaal een voordeel is, kan dit ook als nadeel worden gezien. Je vindt namelijk niet op alle plekken gemakkelijk een laadpaal. Daarnaast kost het opladen van de auto een stuk meer tijd dat het voltanken van de auto. Ga je bijvoorbeeld op vakantie naar het buitenland en moet je veel uren achter elkaar rijden? Dan zul je een lange tussenstop moeten maken om de auto weer volledig op te laden.