Een krachtige en betrouwbare laptop nodig, maar zit u op een beperkt budget?

Een laptop is voor veel mensen onmisbaar geworden. Op school, maar ook op het werk, kan een laptop van essentieel belang zijn, zeker nu steeds meer bedrijven en onderwijsinstanties een laptop eisen om deel te kunnen nemen. En niet iedereen heeft natuurlijk het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een passende oplossing voor mensen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Een goede oplossing voor u is dan misschien wel een refurbished laptop kopen!

Wat bedoelen we dan met een refurbished laptop?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al een keer gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en gerapareed is waar nodig, voordat hij weer door wordt verkocht. Dit gebeurt allemaal niet bij tweedehands laptops die op online markten verkocht worden.

Bij het kopen van een tweedehands laptop is er door de verkoper vaak geen controle of schoonmaak uitgevoerd. Het kan maar zo dat een laptop al maanden stof te vangen ligt op zolder of in de kast, voordat deze verkocht wordt. Bij dit soort gevallen kan er daardoor schade ontstaan aan de laptop chips, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op de ventilatoren zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer hersteld worden. Ook de bestanden die op de harde schijf van de laptop staan, zijn meestal alleen verwijderd naar de prullebak. Dit klinkt misschien als een goede oplossing, maar eigenlijk is er een volledige professionele wipe van de harde schijf nodig. Bij het verkeerd wissen van de bestanden van een hardeschijf, kunnen er AVG problemen ontstaan bij uw aankoop. Daarnaast kan een nog te volle harde schijf leiden tot langzame prestatie en een onprettige ervaring voor de gebruiker van de laptop.

Naast dat het natuurlijk een fijn gevoel is om te weten dat uw refurbished laptop uitgebreid is gecontroleerd en nagekeken is door laptop specialisten, zit er op een refurbished laptop ook vaak een lange garantie periode.

Genoeg redenen voor een refurbished laptop

Er zijn natuurlijk nog meer redenen om een refurbished laptop te kopen in plaats van een nieuwe of tweedehands laptop.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een stuk lagere prijs, is de uiteindelijke prijs waarvoor de laptop verkocht wordt ook lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

Daarnaast is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops zoals we hier boven al schreven, omdat er bij een refurbished laptop altijd heel goed wordt gekeken naar mogelijke schade en technische gebreken waardoor de laptop minder lang mee zou kunnen gaan. Koopt u een tweedehands laptop, dan is deze van de bestanden die er op stonden en heel soms is er een nieuwe Windows installatie gedaan. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Doordat een refurbished laptop dus wel extra goed gecontroleerd is, uitgebreud getest en schoongemaakt, bent u er dan wel van verzekerd dat de eerder gebruikte laptop dus wel goed werkt. Wat nog een voordeel is, is dat in tegenstelling tot tweedehands laptops er op refurbished laptops wel garantie zit. En zijn ze dus wel gecontroleerd voor de verkoop. Het komt bijvoorbeeld helaas wel eens voor dat een tweedehands computer niet goed werkt, waardoor u als koper geen enkele rechten heeft. Wij vinden het bij een tweedehands laptop is nooit slim om deze zonder garantie aan te schaffen. Een laptop is zo’n ingewikkeld technisch apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de behuizing. Mocht het gebeuren dat de laptop het ineens niet meer goed doet, heeft u geen enkele houvast meer. Om de laptop dan nog te moeten laten herstellen door een derde partij, kan een dure grap worden.

Laptop achteraf betalen

Doordat u de refurbished laptop bij een professionele partij koopt is een bijkomend voordeel dat deze vaak ook een breed scala aan betalamethodes aanbiedt. Vaak is het mogelijk uw laptop op afbetaling te kopen, maar ook achteraf betalen of betalen met iDeal behoort vaak tot de mogelijkheden. Heeft u dus snel een laptop nodig, maar niet voldoende hiervoor gespaart. Dan is dat dus een hele goede oplossing.

Refurbished draagt bij aan het milieu

Refurbished aankopen zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Door een gebruikte computer aan te schaffen voorkomt u de milieuschadelijke gebruik van grondstoffen, en zorgt u dat het tekort aan computerchips vermindert. Bepaalde computer onderdelen worden door het chip tekort steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van laptops en de grondstoffen en onderdelen die de fabrieken nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact hier op, zodat niet alleen u goedkoper uit bent, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere aarde, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!