Etiketteren is een belangrijk onderdeel van de productie van producten. Aan de hand van een etiket kun je de consumenten voorzien van belangrijke informatie over het product. Hierdoor kun je hen snel en gemakkelijk informeren. Bekijk de etiketteerverplichtingen om er zeker van te zijn dat jouw etiket is voorzien van alle nodige en verplichte informatie.

Maar hoe voorzie je jouw product van een professioneel etiket? Een etiketteermachine kan een zeer handige tool te zijn om het betreffende product te voorzien van een professioneel etiket om de consumenten te informeren over het product. In dit artikel vertellen wij meer over de werking van een etiketteer machine.

Handmatig etiketteren

Voor kleine hoeveelheden etiketteert men voornamelijk handmatig. Deze methode bespaart een hoop geld, doordat het bedrijf niet hoeft te investeren in een etiketteermachine. Deze methode heeft echter ook enkele nadelen. Zo duurt het langer om de producten te etiketteren ten opzichte van een etiketteermachine. Daarnaast zullen de etiketten minder precies aangebracht worden. Er zijn inmiddels ook handmatige etiketteerapparaten verkrijgbaar om het etiketteren op deze manier gemakkelijker te maken.

Machinaal etiketteren

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te etiketteren aan de hand van een etiketteermachine. Dit hulpmiddel zal het betreffende bedrijf helpen om de producten snel en gemakkelijk te voorzien van etiketten. Deze methode gaat vele malen sneller dan handmatig etiketteren en zal bovendien preciezer plaatsvinden. Hoewel de etiket machine een heuse investering zal zijn, zal de arbeidsproductiviteit en efficiëntie van het bedrijf sterk verbeterd worden. 

Hoe werkt een etiketteermachine?

Een etiketteermachine helpt bij het aanbrengen van zelfklevende etiketten op producten. De machines zijn in diverse configuraties verkrijgbaar en worden in verschillende industrieën toegepast, denk hierbij aan de food, cosmetica, chemische en farmaceutische industrie.

Type etiketteermachines

Er zijn diverse soorten etiketteermachines verkrijgbaar. 

·        Boven- of onderop etiketteren

Deze machine zal enkel op de boven- of onderkant etiketteren. Het hulpmiddel kan worden ingesteld om het etiket op de juiste wijze te plaatsen op het product.

·        Rondom etiketteren

Wil jij één etiket rondom het product aanbrengen? Dan zul je een etiketteermachine nodig hebben die rondom etiketteert. 

·        Dubbelzijdig etiketteren

Wil jij jouw product voorzien van twee etiketten? Bijvoorbeeld aan de voor- en achterkant? Dat kan met een etiketteermachine dat dubbelzijdig etiketteert. De machine zal de etiketten tegelijkertijd aanbrengen. Snel en gemakkelijk!

·        Vlak etiketteren

Dit hulpmiddel is ontworpen om platte objecten, zoals kaarten en enveloppen, te etiketteren.

·        Speciaal etiketteren

Dit soort is ontworpen om bijzondere etiketteerwijzen te realiseren. Denk hierbij aan het aanbrengen van een loshangend etiket aan een product.