Heeft u veel oude apparatuur liggen dat niet meer gebruikt wordt en waar misschien zelfs al een flinke stoflaag op zit? Dan zult u vast geïnteresseerd zijn in het laten opkopen van de hardware. De oude apparaten die niet meer gebruikt worden hebben in veel gevallen nog enige restwaarde en het is zonde om deze waarde niet te innen. Steeds meer bedrijven kiezen voor hardware laten opkopen. Waarom? Dat komt u te weten als u verder leest. Daarnaast wordt verteld over het bepalen van de restwaarde, waar u als bedrijf aan moet voldoen en hoe u begint met het proces.

Waarom hardware laten opkopen?

Het laten opkopen van oude hardware heeft een aantal voordelen. U kunt namelijk voor de oude hardware meer krijgen dan u misschien denkt. Daarbij komt kijken dat u ook door het laten opkopen weinig tijd en energie kwijt bent aan het wegdoen van de niet gebruikte oude apparaten. Met het laten opkopen bent u tot slot ook zeer milieubewust bezig. Dit kunt u als bedrijf ook uitstralen.

Hoe wordt de restwaarde bepaald?

De IT partijen hebben bepaalde zaken waar naar wordt gekeken om de restwaarde te bepalen. Ten eerste wordt gekeken naar de nieuwprijs van het product. Dus voor hoeveel staat het apparaat op dit moment te koop. Als dit een laag bedrag is, dan zal de IT partij ook minder bieden.

Ten tweede wordt gekeken naar het merk en het model. Hoe populairder en bekender het merk hoe meer u waarschijnlijk zult krijgen. Zo zijn Apple computers ook altijd interessant voor de IT bedrijven.

Ten derde wordt gekeken naar de leeftijd van het apparaat. Hoe ouder het apparaat hoe minder u zult krijgen. Dit betekent dus ook dat u niet al te lang moet wachten met het wegdoen van de oude hardware.

Ten derde de staat van de apparaten. Hoe beter een apparaat werkt hoe hoger de restwaarde zal zijn. Als een apparaat defect is of helemaal niet meer bruikbaar zal de IT partij ook niet het product willen opkopen. Als er enkele onderdelen beschadigd zijn wil de IT partij dit nog wel proberen, aangezien er nog waardevolle onderdelen bestaan.

Ten slot de hoeveelheid apparaten dat u wilt laten opkopen. Hoe meer apparaten hoe beter de prijs natuurlijk zal zijn. Daarnaast moet u ook een minimaal aantal producten soms laten opkopen anders komen de IT partijen niet.

Waar moet u aan voldoen om hardware te laten opkopen?

U kunt allerlei soorten hardware laten opkopen, van computers naar laptops of zelfs servers. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van de apparaten. Zo kopen IT bedrijven veelal geen producten meer die ouder dan zes jaar oud zijn. Deze hebben weinig waarde en zijn vaak ook niet meer relevant om te verkopen. Verder moet u ook rekening houden met de minimale hoeveelheid. Zo kunt u computers, laptops, en tablets alleen laten opkopen als u er tien of meer beschikbaar stelt. IT bedrijven zijn niet geïnteresseerd in enkele items. Voor servers en storage geldt wel iets anders. Deze kunt u per stuk laten opkopen.

Hoe begint u met het proces?

Om te beginnen kunt u de telefoon pakken of een mail sturen naar een professionele IT partij, zoals CTC IT Solutions. Hier kunt u dan een waardebepaling laten doen van de producten die u wilt laten opkopen. Dit kunt u vrijblijvend doen, dus u zit nog nergens aan vast. Als u het voorstel accepteert dan zal het proces gaan beginnen. De hardware wordt opgehaald door de IT partijen en de achtergebleven data wordt verwijderd. Als dit gebeurd is krijgt u een factuur en de certificaten van de dataverwijdering of datavernietiging en krijgt u het afgesproken bedrag op de rekening.