Formlabs staat erom bekend om op een eigen manier naar het 3D printen te kijken. Dat komt omdat de techniek van SLA printen optimaal is ontwikkeld. Het beidt de zekerheid dat alle werken in hoge kwaliteit worden afgeleverd. Hele specifieke prints, die ook heel gedetailleerd zijn, zijn op deze wijze te verzorgen. De techniek is bovendien geschikt voor allerlei soorten printwerkzaamheden. Dit maakt de printers geschikt voor elke branche. Het is de ideale manier om meer uit de mogelijkheden te halen. De fabrikant heeft dan ook het nodige te bieden op het gebied van 3D printen.

SLA prints in goede kwaliteit
Als Formlabs zich ergens op mag onderscheiden, dan is het wel op de wijze waarop het het printen aanpakt. Dat wordt vooral geïllustreerd door de SLA techniek. De printer gebruikt hiervoor een laser en vloeistof. Door de vloeistof te bewerken met de laser, is het goed mogelijk om tot een daadwerkelijke print te komen. Dit is ook precies de manier waarop je bijvoorbeeld met prototypes aan de slag kan gaan. Vaak is het zo dat specifieke onderdelen kunnen worden uitgewerkt op deze wijze. Dat kan voor allerlei partijen een groot voordeel zijn. Maak daar gebruik van.

Grip op het gehele printproces
Wel is het goed om te weten hoe het printproces van Formlabs in elkaar steekt. Er is namelijk ook een bepaalde mate van nabewerking nodig. Dit is nodig om de uiteindelijke resultaten van nog hogere kwaliteit te maken. Dat komt doordat er met IPA en met uv-licht wordt gewerkt. Daardoor kan de print optimaal uitharden. Daarna is deze geschikt voor gebruik. Het is een techniek die op een specifieke manier wordt toegepast. Daardoor is het ook zo aantrekkelijk voor gebruikers van de printers die de hoogst mogelijke kwaliteit nastreven. Deze fabrikant biedt daar alle mogelijkheden dan ook toe.

De modellen van Formlabs
Wie werkt met Formlabs, kan dat ook helemaal op maat doen. De fabrikant biedt verschillende soorten 3D printers aan. Ze zijn goed met elkaar te vergelijken, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen te onderscheiden. Op die manier is dus ook precies te achterhalen welke printer het meest geschikt is voor jou. Juist daarmee kan je voor jezelf alles uit de mogelijkheden halen. De printers zijn allemaal van het hoogste niveau. Bovendien zijn ze niet te vergelijken met elke andere fabrikant. Dit is dus ook een belangrijk uitgangspunt. Je kunt er echt iets speciaals mee leveren.