Apple heeft inmiddels de twaalfde reeks iPhone-toestellen gelanceerd. Een voorbeeld is de iPhone 12 Pro waarvoor je hier iPhone 12 Pro hoesjes kunt kopen. Met de komst en blijvende innovatie van de vele Apple- en andere mobiele apparaten, is het vandaag de dag haast niet meer voor te stellen dat we ooit zonder gedaan hebben. We gaan tegenwoordig dan ook de deur niet meer uit zonder een of meerdere mobiele apparaten. Dan is het wel belangrijk dat jouw device beschikt over voldoende batterij of dat je de mogelijkheid hebt jouw device op te laden. Uiteraard heeft Apple ook daar over nagedacht en zijn er verschillende soorten opladers te verkrijgen. In deze blog lichten we een aantal soorten uit.

Opladen zonder snoer

Helemaal van deze tijd zijn natuurlijk de draadloze opladers van Apple. Het draadloos opladen van jouw device werkt simpelweg door bijvoorbeeld je iPhone neer te leggen of zetten op een draadloze oplader. De iPhone en oplader maken vervolgens een connectie middels elektromagnetische inductie, waardoor de oplader jouw iPhone van batterij kan voorzien. Hierbij wordt de energie van de draadloze lader doorgezet naar een ontvanger op de achterkant van de iPhone. Het is dus wel van belang dat je beschikt over een iPhone of andere Apple-device met een dergelijke ontvanger. De volgende Apple-devices beschikken daarover:

  • iPhone 8, 8 Plus en iPhone SE 2020;
  • iPhone X en nieuwer;
  • AirPods (2019) met draadloze oplaadcase;
  • AirPods Pro;
  • Apple Watch (met speciale oplader).

Wat zo leuk is aan draadloos opladen, is dat dergelijke opladers in steeds meer voorwerpen worden verwerkt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bijzettafeltjes, lampjes en andere kleine meubelstukken. Zo hoef je enkel jouw Apple-device neer te leggen op het desbetreffende meubelstuk en jouw device wordt opgeladen. Naast dat dit gewoonweg leuk en handig is, heb je ook niet meer te maken met losse opladers die je ergens moet neerleggen.

Meerdere devices tegelijkertijd opladen

Zoals we al zeiden, kunnen we tegenwoordig de deur niet meer uit zonder een of meerdere mobiele apparaten. Het zal dan ook geregeld voorkomen dat je meerdere devices moet opladen. Dit kun je eenvoudig doen door middel van een laadstation. Een laadstation maakt het mogelijk al jouw devices op één punt op te laden. Zo heb je niet langer talloze losse opladers nodig, maar kun je alles aansluiten op een laadstation en je devices zodoende opladen.

Veel onderweg?

We leven in een maatschappij waarin het van je verwacht wordt altijd druk te zijn. Velen zullen dan ook vaak onderweg zijn. Ook in dat geval is het te allen tijde mogelijk jouw device te voorzien van voldoende batterij. Dit kan namelijk door middel van een autolader. Deze speciale opladers beschikken over een aansluiting die je in het stopcontact van een auto kunt bevestigen. Mocht je een keer van huis gaan met geen of een laag batterijpercentage, dan kun je jouw device in de auto alsnog opladen. Wanneer je dan op je bestemming aankomt, heb je voldoende batterij. Hoe handig en efficiënt is dat!

Snelladen met Apple Lightning

Verder heeft Apple een nieuwe universele aansluiting ontwikkeld voor veelal alle Apple-devices van na 2012. Deze aansluiting wordt Apple Lightning genoemd. Deze aansluiting kenmerkt zich aan de hand van een zeer compacte en symmetrische aansluiting. Hierdoor maakt het niet uit hoe de aansluiting in het apparaat wordt gestoken.

Maar naast dit gebruiksgemak brengt Apple Lightning nog een groot voordeel met zich mee. Dit voordeel komt dan ook met de USB-C naar Lightning kabel. Met deze Lightning kabel wordt het mogelijk jouw device door middel van Power Delivery super snel op te laden. Dankzij deze manier van opladen, kun je jouw toestel slechts binnen een half uur tot wel 50% opladen. Super handig wanneer je bijvoorbeeld niet veel tijd hebt en je device plots uitvalt door een lege batterij.

Nooit meer een lege accu

Met de jarenlange innovatie van Apple zijn ook de opladers zeker niet achtergebleven. Er is dan ook absoluut geen enkele reden meer voor een lege accu. De verschillende soorten Apple-opladers maken het mogelijk jouw devices te allen tijde te voorzien van voldoende batterij. Of dat nu thuis is of onderweg of meerdere apparaten tegelijkertijd. Het kan tegenwoordig allemaal.