We leven tegenwoordig in het social media tijdperk en besteden gezamenlijk heel wat tijd door op deze online kanalen. Social media platformen worden deze dagen veelal gebruikt als online visitekaart waar je connecties kan maken en contacten kan vastleggen. Met de komst van NFC tags is het een stuk eenvoudiger geworden om jouw social media kanaal te promoten en te gebruiken als visitekaart, zoals bijvoorbeeld je Instagram account. Wanneer iemand jou wil toevoegen aan zijn connecties laat je diegene de tag scannen en opent direct jouw social media profiel op zijn telefoon. Hoe je dit programmeert en hoe het precies werkt vertel ik je in dit blog.

Programmeer de NFC chip

Een social media account programmeren op een NFC tag is eigenlijk heel eenvoudig. Allereerst moet je NFC tags kopen. Download vervolgens de gratis applicatie ‘’NFC Tools’’. Deze is te vinden in de Apple Store en de Play Store. Open de applicatie en druk op ‘’Write’’, vervolgens ‘’Add a record’’ en ‘’Social networks’’. Vul je gebruikersnaam en de website in. Dit kan bijvoorbeeld je Facebook account of Instagram account zijn. Vervolgens druk je rechtsboven op ‘’OK’’. Tot slot schrijf je de gegevens op de chip door op ‘’Write’’ te drukken en de NFC tag tegen de achterkant van je telefoon te houden.

Hoe werkt een NFC tag

Wanneer de NFC tag is geprogrammeerd kun je deze op de achterkant van je telefoon plakken of aan de binnenkant van je hoesje. Zo is de sticker niet zichtbaar. De chip binnenin de sticker pakt stroom van de mobiele telefoon, waarmee de gegevens uitgewisseld zullen worden. Met deze stroom wordt de taak verstuurd naar het toestel. De telefoon kan uit zichzelf de Instagram applicatie openen en jouw profiel weergeven. Hiermee stimuleer je jouw social media profiel en win je gemak voor je connecties. Daar komt bij dat je veel verbaasde gezichten zal zien.

Je social tag is klaar. Deel hem met je vrienden en familie en ervaar hoe eenvoudig het werkt.