Het internet is als een grote zee met vissen. Hoewel het aantal vissen enorm is, kan het lastig zijn om onderscheid te maken tussen een haring en een kabeljauw. Digital signage laat je direct de juiste doelgroep aanspreken, op de locatie waar dit relevant is. Narrowcasting laat de aanbieder up-to-date content aanbieden met een hoge factor van personalisatie. Ontdek de kracht van digital signage.

Wat is digital signage?

Digital signage is een term voor diverse vormen van digitale displays die bijvoorbeeld in winkels, horeca en musea te vinden zijn. Overal waar klanten, patiënten, bezoekers of andere gasten komen worden deze schermen gebruikt om informatie over te dragen, of om conversie te verhogen. De content wordt centraal beheerd, het is mogelijk om meerdere locaties te beheren via een actieve internet verbinding. Lokale netwerken behoren ook tot de mogelijkheden. De zichtbaarheid, flexibiliteit en vele opties maakt digital signage tot een vaak toegepast medium om boodschappen over te dragen op een specifieke doelgroep.

Welke software kun je gebruiken?

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar die zich specifiek richten op digital signage zoals:

  • Pickcel
  • Signagelive
  • Viewneo
  • Yodeck

En er zijn er nog veel meer. Daarbij is de keuze afhankelijk van meerdere factoren zoals het aantal locaties, het soort apparatuur en het besteedbare budget. Om de content te ontwikkelen kan er afhankelijk van het gekozen platform een editor meegeleverd worden, het is ook mogelijk om bestaande software te gebruiken. Denk aan Word om teksten te schrijven of Photoshop om afbeeldingen te ontwerpen. Het is doorgaans ook mogelijk om gebruik te maken van externe diensten, bijvoorbeeld een Twitter Feed, RSS Feeds of het laatste weerbericht.

Voordelen van narrowcasting

Voorheen werd content uitgezonden zonder duidelijk onderscheid te maken tussen het type consument, narrowcasting is een methode waarbij content via internet gericht wordt aangeboden. Hoewel begin deze eeuw deze vorm van doelgerichte informatie verspreiding snel in populariteit toenam, bestaat het al sinds het begin van de jaren negentig in de twintigste eeuw. De beschikbaarheid van breedband internet heeft bijdragen aan het succes en de mogelijkheden. Naast narrowcasting bestaat ook multicasting, waarbij op verschillende locaties (deels) afwijkende content aangeboden kan worden.

Wat maakt digital signage tot een krachtig instrument?

Wachten maakt een opvallend groot deel uit van ons leven. Informatie delen via een beeldscherm in de wachtkamer is daarom een logische keuze. Ook bij een take-out restaurant, in een museum, pretpark of hotel is er een enorme groep personen die je kunt bereiken. Met praktische informatie of met reclameboodschappen, afhankelijk van de doelstelling. Bereik de beoogde doelgroep op het juiste moment, en pas de content dynamisch aan vanuit iedere locatie in de wereld. Met digital signage kan het bereik worden uitgebreid, er kan een hogere omzet behaald worden, en personeel hoeft minder tijd te besteden aan customer service.

Laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden, en kies voor een systeem dat past bij het beoogde doel. Zo haal je het meeste uit digital signage.