Trends: het is een vaag begrip dat door veel mensen verschillend wordt gebruikt. Vaak zien we trends in de mode: zoals nieuwe kleuren binnen het seizoen of patronen die worden gebruikt. Maar trends gaan verder dan alleen in de mode: ook binnen de IT en technologie zijn er trends gaande. Een trend is eigenlijk een verandering van gedachtegoed. Zo zie je vanuit dat gedachtegoed kleine veranderingen terug in bijvoorbeeld producten of diensten. Zo gebruiken we op dit moment hele andere producten en diensten dan vroeger: simpelweg omdat we daar toen de behoefte niet voor hadden en ons gedachtegoed heel anders was. Maar wat zijn dan de belangrijkste trends in de IT en technologie?

Een trend: stel alles per situatie samen

Een belangrijke trend op het gebied van IT en technologie is dat er steeds meer gepersonaliseerd wordt. Dit gebeurt binnen bedrijven maar ook binnen het ontwerpen van online of IT-omgevingen. Zo heeft elk bedrijf wel een situatie waar ze mee zitten waar geen passende software voor te vinden is. Om dit op maat te ontwerpen neemt een hoop omslachtige processen en wellicht ook ergenis bij klanten en werknemers weg.

IT-sourcing: wat is IT en hoe gaat het in z’n werk?

Misschien heb je er wel eens van gehoord wanneer je bekend bent binnen de IT. Maar voor velen is het een moeilijk begrip: it sourcing. It sourcing betekent dat alle producten en diensten die te maken hebben met een juiste IT omgeving juist zijn samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een organisatie of een bedrijf een lastig vraagstuk of situatie heeft waarbij ze een op maat gemaakte it oplossing voor moeten hebben. Met it sourcing wordt hier een passende oplossing voor gezocht waarbij er verschillende producten en diensten met elkaar gecombineerd kunnen worden. Door de verschillende aanbieders, producten en diensten met elkaar te verbinden wordt er een geheeld eigen it omgeving ontworpen die op maat gemaakt en samengesteld is voor het desbetreffende bedrijf of organisatie. Zo kan er zelfs in moeilijke en complexe situaties een passende oplossing of systeem worden gevonden.

IT aanbesteding: is het voor jou bestemd?

Het samenstellen bij it sourcing kan erg tijdrovend zijn. Het is daarom belangrijk om met een juiste partij in zee te gaan die je kan ondersteunen met een it aanbesteding. Dit betekent dat expert gaan kijken naar het vraagstuk en de it sourcing voor je uit handen nemen. Zo wordt er persoonlijke begeleiding gerealiseerd: dit is fijn wanneer je voor lastige keuzes staat wat betreft de it omgeving. Ook kan het een goede basis zijn om te starten met het proces om een nieuwe it omgeving te ontwerpen: het begin kan vaak het lastigste zijn, zeker wanneer je niet over de juiste contacten beschikt.

Hoe ga je in zee met de juiste partij voor it sourcing en it aanbesteding?

Het uit handen geven van ingewikkelde processen kan zowel een zegen als een vloek zijn. Het kan in het begin moeilijk zijn om je vertrouwd genoeg te voelen om je zwakke plek bloot te geven als onderneming: maar schaam je niet! Je moet het zo zien dat het er alleen maar beter van kan worden. Daarnaast is het een zegen wanneer je de ingewikkelde situaties hebt besproken en er vooruitzicht op hebt dat er aan de hand van jouw wensen een it omgeving op maat samengesteld wordt waarbij de situatie verbetert wordt.