In de eerste instantie zou je al ouder zijnde denken waarom heeft mijn kind een WordPress cursus nodig? Voor de ouders die niet weten wat WordPress is: WordPress is een bedrijf die een platform aanbiedt waar mensen hun eigen website kunnen ontwerpen. In de tijd waarin we nu leven met de technologische ontwikkelingen zal steeds meer online gebeuren. Door op deze trends in te spelen en cursussen aan te bieden aan de jongere generatie kunnen ze op jonge leeftijd er al voordelen uit halen.

Waarom een cursus WordPress?

Ben je tussen 1993 en 1996 geboren dan heb jij eigenlijk alle technologische ontwikkelingen meegemaakt. Van het begin van internet hebben op de computer tot aan de nieuwste smartphones. Misschien kan je het nog herinneren dat er een online platform was genaamd Imonline. Op dit platform kon je je eigen pagina maken en inrichten zoals jij dit wilde. Je kan eigenlijk zeggen dat dit een voorstander was van WordPress.

Tegenwoordig zit iedereen online en krijgen kinderen steeds vroeger plannen om bijvoorbeeld een blog of vlog op te zetten. Door op school een cursus website bouwen via WordPress aan te bieden en misschien wel te koppelen aan een schoolopdracht stimuleer je ze door misschien zelf een platform op te zetten. Het kan nooit kwaad om kinderen te leren hoe bepaalde platformen werken. En hoe ze bijvoorbeeld zelf wat mee kunnen ontwikkelen.

Welke onderdelen komen aan bod

Tijdens de cursus WordPress kunnen de volgende onderdelen besproken worden:

  • Wat is WordPress – geschiedenis erachter
  • Wat kan je met WordPress – verschillende voorbeelden laten zien
  • Welke bekende bedrijven gebruiken WordPress
  • Zelf aan de slag gaan met WordPress
  • Uitleg geven over WordPress hosting – wat is een hosting en waarvoor dient het
  • Presentatie van iedereen zijn resultaten
  • Afronding van de cursus – kunnen de kinderen zelf verder gaan met hun ontworpen website of wat hebben ze daar verder voor nodig?